Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vredens blomma slår sig ut.

Sofia är snyggast med cigaretten i mungipan
och hakan mot knäna, utestängt & instängt
Djuriskt jagar hon sin sorg
förintar ett maskrosbarns sista önskan
och skriker

och minns
vreden som stängdes in, stängdes ut
och minns
alla slag som inte handlade om henne
och minns
hur hon plötsligt smälte in i tapeten

och minns
varför de bad henne att skrika

Sofia är vacker likt en lilja när hon inte skriker
och det kallnar i hennes bröst
om du inte kysser det hesa i djupet
möblera om i dig själv
ge henne rum och tystnad

Sofia har större röstkapacitet än normen
och lyssnar du går du sönder
Hon har börjat minnas
varför de bad henne skrika

Det finns inga inplanerade slut i vreden




Fri vers av Linda A
Läst 509 gånger
Publicerad 2005-12-28 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A