Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är arg

 

Du är arg på mig

För att jag inte sa det du förväntat dig

För att jag inte blev ledsen

över att du brutit med en odräglig karl

 

En man som pratar skit om mig

Som kallar mig råtta

Och det bekommer mig egentligen inte

För jag bryr mig inte om honom

 

Vad som bekommer mig är hur han behandlar dig

Hur han under ett halvårs tid enbart gör dig

ledsen, arg, besviken och sårad

Hur han inte hör av sig

och inte håller vad han lovat

 

Vad som verkligen bekommer mig är

att du finner dig i att bli behandlad som skit

För att han enligt dig accepterar dina egenheter

För att han säger att han tycker om dig

utan att någonsin visa att han faktiskt menar det

 

Och när det enda positiva du kan säga om honom

är att han är snäll och att han luktar gott

Kan jag för det första inte hålla med om att han

som ständigt sårar dig verkligen är snäll

Och om du nu behöver något som luktar gott

finns det gott om blomsteraffärer runt hörnet

Och får jag så slutligen påminna dig om

att din första present till honom var en parfym

 

Men du är arg på mig

för att jag inte sa det du förväntat dig

och du väljer att medvetet missförstå

Väljer att se det jag säger som skadeglädje

 

Istället för att se det för vad det är

 

En förhoppning om att du nu äntligen

Ska kunna finna den kärlek som är viktigast

Den som faktiskt betyder något

 

Kärleken till dig själv

En klyscha jag vet

Men det är sant

 

För du måste börja se dig själv

Inse att du är viktig

För att du är du

Att ingen har rätt att behandla dig

så som han gjorde

 

Så att du sen kan hitta någon

som älskar dig på det sätt

du förtjänar att bli älskad

 

Och du säger att du är ensam

Men om du är ärlig mot dig själv

så är du inte mer ensam idag

än vad du var igår

Den enda skillnaden är

att han som aldrig funnits där 

slutat ljuga om det

 

Men alla de andra

De som faktiskt betyder något

De finns kvar

 

Men det du borde fundera över är

Var i allt det här finns du?

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 484 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-07-30 02:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Uppriktig och innerlig omtanke !
2011-08-17

    Birgersdotter VIP
du berör ......skriver jättebra ..
2011-08-09

    Birgersdotter VIP
Bra skrivit till din vän som tids nog förhoppningsvis inser vad som är viktigt i livet..rakt och öppet!
2011-07-30

  aol
bra enkelt rakt skriftat,
2011-07-30

  Minkki VIP
instämmer med -Tove- synd att det ska vara så svårt att bli klarsynt om sig själv, men fint att ha en klarsynt vän med uttrycksförmåga!
2011-07-30

  -Tove-
Väldigt fint, rakt ,
omtänksamt och känslosamt.
Så enkel text, som säger så mycket.
Bra skrivet!
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan