Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

6/8 2011




Sårskorpan

 

Känner hur det svider

Såret

Vårdar det ömt

Baddar med bomull och ljummet vatten

Smörjer in och lägger om

Bara för att då det nästan läkt slita upp det igen

Slita sönder det ännu mer

Skrubbar med den hårda sidan av disksvampen

Och petar allt djupare

Borrar längre ner under huden

Karvar större och fulare ärr i hjärtat

 

Intalar mig själv att det är sista gången

Att det denna gång ska läka samman ordentligt

 

Bara du en gång för alla bekräftar mig

Men det gör du inte

Du växer bara till ett ännu större sår i mitt hjärta

Och jag ska vårda dig ömt

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-06 21:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det är alltid ens eget fel att såren uppstår, det vet man ju sedan barnsben att förväntningar kan leda till besvikelser. Vad förväntar man sig egentligen? Att livet skall hoppa upp och sparka andra än en själv i ändan när man ser till att snöra andras spikskor?
2011-09-12

    Birgersdotter VIP
Känner smärtan
2011-08-18

  Ninananonia VIP
Berörande är detta sår...
2011-08-08

  aol
känner igen, bra fint skriftat
2011-08-06

  träsnidaren
Jag känner igen mig i detta. Väldigt starkt skrivet. Jag gillar den mycket. Sådan känsla och sådan sorg. Skitbra!
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan