Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pollen

 

Det blåser pollen utmed mitt fönster

Små tussar av liv

Flyger förbi

Försöker greppa det

 

Livet

 

Men det tycks hela tiden flyga mig ur händerna

Och medan andra reser till Indien

för att hitta sig själv

Åker jag till Sorsele

 

Inte så mycket för att hitta mig själv

Mer för att jobba

Men i alla fall

Kanske hittar jag där den bit jag saknar

 

Allt jag vet är att det blåser pollen utmed mitt fönster

Livet fladdrar förbi och jag sitter i köket och ser på

Oförmögen att greppa det

 

Eller snarare att gripas tag av det

Önskar att jag fick vara som en av de där pollentussarna

Flyga fritt för världen

Se var jag hamnar

 

Vad jag blir

 

För jag är då rakt inte ett färdigvuxet pollen

Men vill inte heller vara ett ofärdigt pollen

som aldrig fått blomstra fullt ut

Vill inte vara en av de som vissnat längst vägen

Vill känna att jag är på gång

Mot min fulla prakt

 

Men jag är nog inget pollen

Får nog aldrig flyga för vinden

Är nog snarare en larv som spunnit mig in i en kokong

 

En kokong jag inte riktigt förmår ta mig ur

Men kanske är det för att mina vingar inte vuxit klart

Kanske väntar jag fortfarande på att vingarna ska bära

 

Det stämmer ju faktiskt att mina skuldror värker

Och bara för att andra kallar det träningsvärk

behöver det ju inte vara sant

Kanske är det snarare växtvärk

 

Så jag sitter här i min kokong

Bidar min tid

Dricker kaffe och kokar ägg

Skriver dikter med en katt över mina händer

som klöser mina armar

Rispar mina ofärdiga vingar

Medan jag väntar på att få bli en fjäril

som får flyga för världen

Och jag ska flyga

 

En dag ska jag flyga

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 334 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-10 13:34



Bookmark and Share


  aol
så levande vackert skaldat levde mej in i din tanke
väntar själv på vingar, bokmärke så klart,
2011-08-15

  Prins Hatt Under Orden
Härlig dikt! Fina ord! Gillar liknelserna!
2011-08-11

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Dina ord och tankar flyger redan både väl och vackert!
2011-08-11

    ej medlem längre
javisst - så där känns det ibland - bra text hela vägen
2011-08-10

  Marja-Liisa Koski VIP
Vad skall man säga när dikten har talat till ens hjärta?
Kram!
ML
2011-08-10

    Birgersdotter VIP
Så underbart fint och bra och tänkvärt och jag vet inte vad....jättebra!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-08-10

  RosieLoveHeart
så jäkla bäst , känner igen varje ord , men ibland funderar jag på om jag helt enkelt bara är rädd för att flyga.....du skriver löjligt bra
2011-08-10

  Ninananonia VIP
Härligt ... :) Som pollen :) Flyga fritt :)
2011-08-10

  Sanningsägaren VIP
rock out wild!?
2011-08-10

  stella
Underbart! Går lika bra i Sorsele-det viktiga är att man är tyst... ;)
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan