Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckoruset i sensommartid då våra grödor äntligen kan njutas

Underbart med bulldoften då de bakas.
Kanelbullar ger aromen från kanelen,
som fyller hela hemmet med kärlek.

Gassande sol på innergårdens nakna plats
lockar katterna att vila på trätrappans
högsta trappsteg.

Då äpplena mognat plockas de, röda
glänsande. Då den första tuggan
tagits lockar sötman till mer.

Saft, sylt, mos kokas i många hem nu,
sparas till vinterns kalla tid, då minnen
från den skörd man tog.

Äppelkakan från självplock ger mer
njutning åt gommens önskan.
Smaklökarnas fantastiska avskiljning
bildar kryddorgasm.

Underbara sensommartid då allt vi
väntat på ger oss underbara gåvor.
Myllans fuktighet formar grödor
ur små fröpåsar.




Fri vers av Filosofen2
Läst 438 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-22 19:00



Bookmark and Share


    AA VIP
Fint beskrivet. Var tid på året har sin charm.
2011-08-22

  Ari Viklund
Ja, tid är nu att skörda frukt av
kärleksfull möda och solens ljus
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2