Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomma kyssar och gömda bokstäver

Världen liksom krympte och med det
blev regnet näst intill osynligt.
Tonerna hördes inte längre
och sökandet blev mig oöverstigligt.

Dryckerna blev beskare
och kyssar famlade tomt i mörkret.
Jag slogs inte längre för mitt liv
för vad hade livet blivit i all litenhet.

Fann mig själv i ett främmande land
med en främmande ring runt mitt finger.
Så tung av ångest att dansen dog ut
och drömmar blev svarta.

Under den långa kalla sommaren
så gömde jag bokstäver i regndroppar.
Jag tvättade min själ men vaknade
alltid smutsig igen efter svarta drömmar.

En skymt av livet kom tillbaka och
likt ett feberlikt barn sprang jag ut.
I frosten som jag värmde med barfota fötter
letade jag gömda bokstäver som regnet hade gömt.

Än har jag inte hela alfabetet men med dig
så kommer önskan om livet tillbaka.
Dansa över tangenterna tillsammans med mig.
Ge mig orden av kärlek igen, på nytt, på vita papper.




Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 498 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2011-10-31 18:18



Bookmark and Share


    AnnaGs
Åh.. jag vet inte hur jag ska förklara men denna satte verkligen spår.
Som Seglaren sa
"I frosten som jag värmde med barfota
fötter letade jag gömda bokstäver som
regnet hade gömt."
Underbart!
2011-11-01

  John Shade
jag gömmer mina i såpbubblor på sommaren
2011-11-01

  Lethra
Vackert!
2011-11-01

  Kalle.O
Den sparar jag...
2011-11-01

  Lethe
Fantastisk dikt. Övergången från nedåtgående mörker till hoppfullt ljus, subtilt, snyggt. Gillar denna skarpt!
2011-11-01

  issac.a.m
Jag fylls av så mycket glädje och kärlek när jag läser dina texter…. för du är en poetissa som har en vision med ett rikt språk som uttrycker de härliga känslor …

Helt Underbart.....
2011-11-01

  stenen/ Yv Ericsson
åhh vad jag tycker om den. tur att den slutar i en liten hoppfullhet. jag kommenterar alldeles för lite, för jag är dålig på det, kan inte säga något annat en att det är bra, liksom
2011-10-31

  Måna N. Berger
Jag fastnade också särskilt för de här raderna:
"I frosten som jag värmde med barfota fötter
letade jag gömda bokstäver som regnet hade gömt."
Fin bild av hur du värmer frosten med dina bara fötter, så ska poesi funka!
2011-10-31

  Seglaren
"I frosten som jag värmde med barfota fötter letade jag gömda bokstäver som regnet hade gömt."
- Fantastiskt bra.

Det är en Jag-dikt och inte förrän i avslutningsversen riktas det hela till ett Du. Med en önskan om dans på vita papper.
- Du har verkligen lyckats bra här.
2011-10-31

  LenaJohansson VIP
jättefint...det är alltid ett nöje att läsa dina dikter
2011-10-31

  Johan Bergstjärna VIP
Uppfriskande vackert, dikt som berör, bra slutrader
2011-10-31

  PPQ
se där se där det finns en annan styrka i dina nya texter en ruffare stil som jag verkligen uppskattar
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna