Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det snöade idag

 

Jag skulle kunna skriva att det snöade idag

För det gjorde ju faktiskt det

Jag skulle kunna beskriva dess skönhet

Inte lossas om att jag för länge sen tröttnat på snön

Att jag önskade att all snö töade bort

 

Jag skulle kunna påstå att det är bra att det snöar

För då försvinner ju kälen ur marken

 

Jag skulle kunna skriva att jag ringde alla mina vänner

Att vi samlades allihop och hade snöbollskrig

Att vi skrattade och tumlade runt i snön

Att vi sen gick in och drack varm choklad

 

Fast det vore en lögn

 

För jag ringde aldrig några kompisar

Kramade inte ens en snöboll

 

Men jag skulle kunna skriva att jag såg en serie

Att jag faktiskt drack varm choklad

För mig själv

 

Jag skulle kunna skriva att jag faktiskt

avslutade ett projekt idag

Att jag såg klart den där serien

Som jag redan sett två gånger

Trots att den inte är särskilt bra

 

Men jag avslutade ett projekt

Ett helt meningslöst projekt

 

Jag skulle kunna skriva att det ändå är ett bevis

Ett bevis på att jag faktiskt kan avsluta något

 

 

Ja, det finns mycket jag skulle kunna skriva

För att dölja hur trött jag är på allting

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-03 16:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en underfundig text med tragikomiska drag - tilltalr mig
2012-04-04

  Måna N. Berger
"Snön faller och vi med den". Din trötthet känns, genom hela dikten, och jag hoppas och önskar dig en ny dag med sol och ljus över vägen!
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan