Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grå


Ikväll står jag i din skugga av granit
som så många andra kvällar
Och håller hårt din hand
när du tar mig dit jag inte vill gå

Och känner doften av hyacint
som var din älskling
medan jag var ditt tidsfördriv

I blyerts målar du mig
Utan färg
och jag blir grå

Med rött vin i mina ådror




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 1424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-02-03 22:36



Bookmark and Share


    anakin
Allting är mycket bra här. Men jag gilar första stycket mest.
En skugga av granit känns starkt och att du håller handen hårt
trots situationen. Det blir en gripande kontrasterande situation.
2007-08-15

    Charlie
\"I blyerts målar du mig
Utan färg
och jag blir grå

Med rött vin i mina ådror\"

Mycket bra..
2007-05-01

  Erik Wiberg
Smärta, sorg, ensamhet i tvåsamhet och vin. Riktigt bra dikt.
2007-04-12

    Tuva Lisa**
Åh.. Så sorlig :(
2007-02-24

  Daniel_78 VIP
den gör ont. mellanraderna
och vin föknippas med sorg.
2007-01-17

  Shininkagemusha
Jag sållar mig till kören...

Stark text, särskilt
"Och känner doften av hyacint
som var din älskling
medan jag var ditt tidsfördriv"

gillar jag. Det dryper ont från de raderna.
2007-01-02

  john ekström
Det sista var jättefint verkligen.
2006-07-23

  Tove Meyer VIP
jag blir alldeles skakig i kroppen och tråögd av denna dikt. det är en av de starkaste jag läst...
2006-04-19

    Lillis
UNDERBART!
2006-02-15

  Q999Q
Hua!
Vilken bra dikt. Det kan inte vara lätt att känna sig åsidosatt.
Men grå är du inte. Denna dikt är nog ett utav 45 andra bevis på att så inte är fallet (även om jag inte läst alla än)
Ge inte efter för att bli enbart en skiss!
2006-02-06

  Tove Meyer VIP
det här kändes i halsgropen. absolut det starkaste jag läst på väldigt länge. du målar upp det hela på ett träffande sätt med den gråa färgen och det röda vinet. det måste bara bli en favorit.
2006-02-05

    NoMi F
Så sorgsen men ändå vacker
Rött och grått
Målar dikten
Fint skrivet
2006-02-05

  mariann
Fina sorgstämda rader.
Lägger märke till din slutrad
som har lite samma innehåll som min senaste.
Rött kan säga otroligt mycket.
2006-02-03

  Smultris
Stumpan, så himla bra...

Kan inte ens hitta ord för hur bra den är...
2006-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa