Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanning och konsekvens

 

Visste vi att de småsten vi kastade

och fångade igen

var de bitar av livet

som redan förflutit

 

Anade vi att vi lekte med allvar

när vi delade sanningar

och formade konsekvens

i ungdomlig lusta

 

Kunde vi tro att vi skulle skingras i vinden

som tupp, höna eller kyckling

och att tiden inte längre stod stilla

i pippitältet på gården

 

Jag anade aldrig att bilderna jag klistrade

i min barndoms fotoalbum

skulle få mina ögon att tåras

av saknad

vemod

och längtan efter att gripa tag i tiden

 

Jag visste inte då

att det redan var för sent




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 252 gånger
Publicerad 2006-02-13 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman