Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alvins vaggvisa...

 

När nu solen har dalat

slut små trötta ögon

i bädd av lenaste mossa

med tak av lingonblad

 

Slumra under ljusa stjärnor

och när månen tittar fram

öppnas portarna till landet

för sovande små barn

 

Bland rådjur och kaniner

leker barnen med varann

samlar bär och dricker dagg

som samlats av nattens bin

 

Hör du älvorna tissla

med förtrollande ord

så har du också vingar

att flyga högt ovan jord

 

Ser du hinken och spaden

där bland gyllene sand

här är sandkakor alltid hela

och så varsam är din hand

 

Ser du humlorna som dansar

för att locka dig till skratt

slut nu dina trötta ögon

vid porten till detta land




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 257 gånger
Publicerad 2006-02-15 23:53



Bookmark and Share


  Q999Q
Vilken fantastiskt fantasifull vaggvisa.
Så ren och vacker.
Blir många sköna drömmar efter den visan
2006-02-16

  Andreas Safer
fyra drekt, femma om du ficar stavelserna slutet:) ett exempel:


Där bland rådjur och kaniner

leker barnen med varann

samlar bär och dricker daggen

som har samlats (ut)av nattens (bin)



Ser du humlorna som dansar

för att locka dig till skratt

slut nu dina (små) trötta ögon

så öppnas porten

till detta land
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman