Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dit vi inte når

 

Så full av skrattstänk

alldeles nerlusad av bus

en hemvävd linneduk

och kaffekoppen med en spricka

 

Ja det är din älskade Gröna Anna

lika kärt hållen

som alla de barnbarn du lett

med din trygga hand

 

Så tronar den nu i mitt eget skåp

med doft av skrattstänk och bus

och känslan

av åratals doppade skorpor

 

Och som hjärtat tyngdes

när din Gröna Anna ställdes bort

hur tomheten

fyllde den till brädden

 

Hur du fördes fram till slutet

av den grusade gångstigen

för att vila

under sjungande björkar

 

och där står jag ibland

liksom ledd av ditt mjuka väsen

minnet

av en barndom

känslan av ett hav av möjligheter

 

en visdom utan ord

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 453 gånger
Publicerad 2007-03-02 10:34



Bookmark and Share


  Jessica Ewa
Så mjukt och fint skrivet!
2007-03-09

  figurett
liksom ledd av ditt mjuka väsen, känslan av ett hav av möjligheter, en visdom utan ord! Man drunknar utan att förstå sig själv som del i allt, annars flyter man liksom ovanpå hoppets tro, ordet känslas betydelse för den blinde, stumme, till synes dödas del av historiens framtid. Bra!
2007-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman