Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite grann som… alla er poeter på poeter.se

 

Jag skulle vilja skriva berättelser likt Selma Lagerlöf

Äga lite av aol´s drömska naturmetaforik

Eller bara en gnutta av den charm

som Prins Hatt Under Orden lyser upp våra dagar med

 

Skulle vilja leka med orden likt Robert Broberg

Väva samman mina tankar lika naturligt som Herr Funderare

Önskar att jag kunnde sjunga likt Helen Sjöholm

Eller att kärleken i mitt hjärta fick vara lika odödlig

som den i Ninananonias poesi

 

Önskar att jag kunde beröra likt Jacques Brels texter

Eller att jag hade Julios magiska förmåga att skriva

ett uppmuntrande meddelande

till en skrivarvän då hon behöver det som mest

Eller Don Mathias Julios förmåga att hitta en vändning i diktandet

 

Önskar att jag hade lite av Miss J´s tålamod med människor

Eller att jag kunde måla likt Michael Parkes

Att jag kunde fånga dagen i mina dikter lika väl som Måna N Berger

 

Önskar att jag kunde göra film likt Bergman

Eller att jag besatt lite av den svärta

som finns i Peter Markurths modernistiska dikter

Önskar att jag hade IA RojasRojas förmåga

 att se allt utifrån det vackras perspektiv

 

Ja, jag önskar att jag kunde skriva likt alla er

Att jag fick besitta lite av er förmåga att lysa upp dagen

Önskar att jag kunde skriva lite som

Blowingbubbles, F. Diskant, Agnes P, Malin Olsson

eller alla ni andra fantastiska poeter här

 

Men jag kan bara inspireras av er alla

Och det gör mig enbart till en blek kopia

Men samtidigt så mycket rikare

än om jag vore ensam

 

Så till alla er fina och alldeles underbara vänner och poeter

 

Tack för att ni finns!

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 360 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-16 01:59



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Du är inte blek kopia. Den här var orginell och bra.
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan