Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ändrat och lagt till..


Alvins vaggvisa II

När nu solen har dalat

vid ditt lilla bo

med bädd av lenaste mossa

och tak av lingonblad

 

Slumra under ljusa stjärnor

och när månen tittar fram

öppnas portarna till landet

för sovande små barn

 

Bland rådjur och kaniner

leker barnen med varann

samlar bär och dricker dagg

som skördats av nattens bin

 

Hör du älvorna tissla

med förtrollande ord

så har du också vingar

att flyga ovan jord

 

Ser du hinken och spaden

där bland gyllene sand

här är sandkakor hela

och varsam är din hand

 

Av rosor och jasminer

binder du en krans

att fästa fast i håret

och dansa en yster dans

 

Och fötterna är lätta

som vore de av vind

du virvlar fram över ängarna

så rosig är din kind

 

Ser du humlor som dansar

för att locka dig till skratt

så slut dina ögon

vid porten till detta land




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 651 gånger
Publicerad 2006-02-21 20:58



Bookmark and Share


    Silverbjer
Myspys till max! Har själv också skrivit en vaggvisa.
Det är speciellt att få sjunga en egen sång för sitt barn.
2007-09-23

  Lillasyster F
Det kan man kalla en vaggvisa!
Håller med övriga som tycker att den bör tonsättas - fast det kanske redan är gjort?
Den här skulle jag somna gott till om jag var liten.
2007-02-15

  Daniel_78 VIP
vajert som varm lingondricka i förskyld hals,
nu får du som redan sagt, tonsätta detta,
bums bums, på momangen, promto,
för jag antar att det finns en visa till...
känns så
2006-02-22

  Ingrid Nilsson
Ljuvligt fin liten visa med sommarskimmer och lycka i.
2006-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman