Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi

 

Jag känner mig tom

ordlös

men du ska veta att orden finns där

bakom min stängda mun

jag får bara inte ut dem längre

 

du vet

som när man ser på en puppa

hängandes i trädet

man ser den

man vet vad som finns där inuti

eller man kan ana det

om man har den förmågan

om man har kunskap

erfarenhet som du och jag

 

vi talade ofta och länge

vi talade mycket

men oftast utan ord

 

jag minns hur dina läppar kändes

så mjuka då men inte längre

vi talade kärlek på den tiden

naturlig kärlek

vacker i oändligheten

 

du och jag var obegränsade

som rymden ungefär

hjärtan slog smärtsamt vackert

men nu idag 

famlar vi i mörkret bakom våra masker

som fortfarande känns förevigade

i ett stelnat uttryck utan att le på riktigt

 

vi vet vad lycka är

vi vet hur kärlek känns på riktigt

vi borde kunna tala så igen

vi borde kunna språka så 

 

men orden fastnar i strupen

blir kvar där som en boll av känslor

och det gör ont att känna så

jag vet

 

min husläkare sa det till mig när jag trodde

att jag hade halsfluss

hon sa att allt finns där inuti mig

att det borde komma ut

att jag borde tala om det

 

jag vet men jag kan det inte

bara ibland i tystnad

då kommer orden som tårar

droppar ner på min kind

så mycket smärta 

så mycket kärlek

att de flödar så

som istappen när den smälter på mitt tak

undrar om den också känner så?

att det gör för ont

för ont att säga orden den känner?

som jag känner

 

ändå vill jag det inuti

men det är svårt att våga

våga som havets vågor vågar

 

jag önskar jag kunde

som då

öppna upp

och känna efter

som vi gjorde då

du jag vi gjorde så mycket

du jag vi  talade så mycket

men orden blev nästan alltid fel

och ingen vågade visa det som fanns bakom

 

en dag kanske jag kan det 

jag hoppas det

som fjärilen 

som puppan i trädet

när den förvandlas

till något vackert

som flyger fritt i en grönskande vacker trädgård

paradiset 

jag hoppas det

att vi kan mötas så en dag

du jag tillsammans

som fjärilarna

 

att vi kan flyga så

vackert fritt

tala med varandra 

tala så

i kärlek

 

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-04-15 13:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som berör det inre på ettt fint sätt...
2013-04-16

    Birgersdotter VIP
Väldigt berörande-vet hur det känns
2013-04-15

    ej medlem längre
Så mycket styrka och känsla dina ord förmedlar.
2013-04-15

    ej medlem längre
Väldigt stark text..berör !!!
2013-04-15

    ADI Nehlin
vet precis hur det känns, fint skaldat
2013-04-15

  Delilah Juno VIP
Ett inre tillstånd som gör ont, hudlöst skildrat.
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP