Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Askungen på Bellmans krog

 

 

Hon stirrar sig blind på securitashänder
när staminan sitter i knävecken
Och röker för mycket i ledsamma barer
där lockarna raknar och plånboken skriker
Drömmer om dagen i rosa stilett
och andas absint varje kväll
Med män som alltid stod i skuggan av pappa
och med munnarna fulla av ekande löften
betalar de

För vem kan bedöma vad livet går ut på
när klockan passerat rosenrött
Och tindrande skrattgrop
blivit inbunden medelålder
Med nikotin i fíngertopparna
smeker hon färgen av livet
Utan att trånande blicka tillbaka.

 

 




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 671 gånger
Publicerad 2006-03-01 19:43



Bookmark and Share


  nicklas ekström
hell-o verkar som om du är på väg tillbaka in i gammal god form igen baby ... det här är ett stilbrott från det du skrivit på sista tiden ... grip känslan i flykten och förvandla den till små flygplan av poesi ...
2006-03-01

  Tove Meyer VIP
oooh, du skriver så jag ryser. hemskt men träffande...

"Med män som alltid stod i skuggan av pappa
och med munnarna fulla av ekande löften
betalar de"
2006-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa