Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har aldrig sovit gott på nätterna

 

Ja jag tvekade när jag första gången mötte din blick

du utstrålade manlig självsäkerhet

i dina helrätta kläder

och med håret klippt efter absolut senaste mode

 

Det var aldrig det att jag var rädd

och förresten har jag alltid haft svårt att erkänna

mina egna svagheter

men jag tvekade verkligen första gången jag mötte din blick

 

Sen var det just det där med att dina ögon glittrade

obehagligt turkose och giftigt

som ett livs levande medelhav

och jag som inte längre orkade lära mig simma

 

Inatt vaknade jag av att dina ögon glänste i mörkret

jag som sagt att inga faror lurar i natten

som lovat dyrt och heligt

att det inte står någon i garderoben när vi sover

 

Och precis när jag kvävdes av min häftiga andning

kom jag ihåg att du fanns hos mig nu

om så bara för inatt

 

trots att jag tvekade

när jag först mötte din blick

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 260 gånger
Publicerad 2006-03-04 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman