Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrik om du vill

jag struntar i om du är en världsberömd artist
som sålt miljontals plattor runt om i världen
och jag struntar i om du är en busschaufför som försovit sig
en busschaufför som börjar tappa greppet om tillvaron
eller om du är en törstig pojke i en öken
en törstig pojke med uttorkade drömmar
det finns plats för dig
vem du än är

jag bryr mig inte om att du kanske är president eller kung
eller om du är den som kysser majestätens fötter
och jag bryr mig inte om du är en vilsen tonåring som skolkar från matematiken
eller om du råkar vara en astrolog som funnit en alldeles egen stjärna
att sätta ditt hopp till
du är inte mindre värd
vem du än är

det spelar ingen roll om du arbetar som brevbärare
en brevbärare som sover gott om nätterna, ovetandes
eller om du skulle vara den som trampade mig på tårna
och glömde bort att be om ursäkt
för mig spelar det ingen roll om du har fastnat i alkisträsket
din insida är ändå lika vacker
vem du än är

det gör ingen skillnad om du har vunnit nobelpriset
eller om du har en Oscarsstatyett i din bokhylla, dammig
och om du ramlar omkull på din cykel och hamnar på sjukhus
eller om du är en sån där som studsar av glädje när favoritlaget vinner
det gör ingen skillnad om du har höga betyg
eller om du har ord inom dig du inte får ur dig
du har lika stor potential att lyckas
vem du än är

om du så vore med i Mensa och kan rabbla matematiska formler utantill
eller om du är en sån med luggen på sned och har stjärnor i blicken
det spelar ingen roll om du andas lätt eller inte
och om du ser på dokusåpor eller är databeroende
om du äter choklad eller om du inte äter alls
du har samma rätt att vara lycklig
vem du än är

och om du ramlar omkull
så har du rätt att skrika på hjälp
vem du än är




Fri vers av Linda A
Läst 562 gånger
Publicerad 2004-08-30 13:52



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
JAAAA!
2005-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A