Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mörkret.

Natten ger mig trygghet
när världen sover vågar jag vakna

I skuggorna jag vandrar
andas i samma takt som luften

Känslan av ensamheten får mig att känna tryggheten
den ror mig likt lugna vatten nära anden

I mörka haven kan jag sjunga
med viskande röst berättar jag om frustrationen
om att leva i skuggornas dal
den enda värld som ger mig valet att få vara jag

När morgon dagen nalkas så gror rädslan åter igen
likt en mussla drar jag mig åter in i mig själv
drömmen omfamnar mig
likt ett rädd litet barn lägger jag mitt liv i dess händer
i hopp om att aldrig behöva vakna igen




Fri vers (Fri form) av Suss Petersson
Läst 314 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-12-11 09:50



Bookmark and Share


  aol
Så mörkt gripande skaldat
2015-03-14

  Päronsplitt
Ett mörker som både tilltalar och förskräcker. Mörkret som trygghet och allierad känns stark och igenkännande men det gör samtidigt ont att mörkret ska behövas för skydd och tröst. Ljuset och dagen borde inge det som mörkret inger men tur mörkret ger det som ljuset tar. Tänkvärd stark och väldigt berörande text!
2014-12-12

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör på djupet!
2014-12-11

  Lars Hedlin
En text som går in i själen med en ton av vemod men också värme..kramar
2014-12-11

  Angel of love
Text som kändes att läsa, vackert och samtidigt sorgsen.
2014-12-11

  Bo Lövhalka
Meditativ förening! Hela texten vilsamt vaken. Fint!
2014-12-11

    ej medlem längre
Gripande..och väcker tankar
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Suss Petersson
Suss Petersson