Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ögonblicksförsök för att se om fingrarna fortfarande vill...för att se om känslorna kan tas fram. Ett försök när vintern är som kallast.


Tre årstider

Tiden sägs läka alla sår men minnena om dig blöder från ringen runt min hals.
Varje morgon och varje kväll tvättar jag dig ur mina ögon.
I varje andetag visslar det onda inom ditt namn tills andningen lämnar mig, flämtande efter luft.
I varje beröring av någon annan än du stänger jag av och försvinner ...


Tre årstider har förflutit men inte en dag utan dig kan bli annat än ett öde vinterlandskap. Jag har lekt tafatt, smidit djävulska planer, trasslat och brutit upp.
Allt för att gömma minnet utav dig.
Men ändå, tre årstider senare så är du den ende som sover bakom mina ögonlock.

 

Letar frenetiskt i minnet.
Vilken dag var det? Vad var det jag inte hörde, inte såg eller inte förstod?
Alla dagar har blivit likadana och fast jag är en annan nu är jag fortfarande den som föddes på öppet hav en försommardag för en evighet sedan.



Ja tre årstider har gått men jag minns ingen sommar, ingen höst.
Lever i en evig vinter där jag letar efter dina fotspår.
Kylan lamslår men det passar mig just nu.
Vill inte tina upp. Vill inte låta isen bli till tårar som gräver fåror i mina kinder.
Du min älskade, du...


Kanske är det så att vissa sår för alltid kommer vara öppna.
Kanske är tre årstider för kort tid.
Kanske mår du bra nu.
Men kanske är det du min älskade...du som är hjärtat.




Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 551 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-13 13:43



Bookmark and Share


  Stefan Viljehammar
Underbart att läsa dina alster.
Det var länge sedan.
Lika djuplodande som alltid.
2016-01-15

  Lars Hedlin
Starkt förmedlar du ditt innersta så fint i ditt alster! Varm kram<3
2016-01-14

  Änglaögon
Fint!
2016-01-14

  KYREUS of Sweden
Skönt på alla sätt,
också fotot på Dig.
2016-01-13

  Eva Langrath VIP
Vacker om sorgen och smärtan , din poetiska kraft är som alltid uppskattad att läsa.
2016-01-13

  Rise Little One
Kärlekskraften lever fort. starkt i din poetiska penna!
2016-01-13

  Gisela Nordell
vacker om smärta "du är den ende som sover bakom mina ögonlock" stannar kvar när jag läst dikten klar.Det är fint att skriva även om det svåra och veta att någon annan läser en dag och får tröst av dina ord.Kram
2016-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna