Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

såpbubblor är sköra och brister så lätt

 

Kanske var det inte nätterna som var kalla

utan fruktan för gryning

som kröp vid min skuldra

dina andetag som frostade stjärnorna

och alla små ord

vi uteslöt

 

[klamrade in som tankar

i en liten bubbla]

 

Jag förstod aldrig hur jag skulle styra

när båten inte hade åror

och händerna

inte räckte ända ner i vattnet

 

men kanske var det aldrig mitt val

utan bara ödet

för nätterna slutade alltid i gryning

och du som andades

fortfarande rimfrost i mitt hår

 

och det jag saknade

blev små uteslutna ord

 

[klamrade som tankar

i en såpbubbla]




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 349 gånger
Publicerad 2006-05-01 18:23



Bookmark and Share


  Lola
Jag häpnar över din dikt eftersom jag var ute idag och blåste såpbubblor med min son, fick syn på ett fantastiskt gammalt och knotigt träd som i sin tur fick mig att fundera på olika tankars former - metaforer, alltså. En del tankar är som såpbubblor, andra som långsamma, vridna trädstammar som förgrenar sig upp i himlen, ytterligare några är snabba som speedway-bågar, men de åker bara runt, runt i samma leriga banor...
Och så läser jag detta...
Smittar tankar, tror du? Färdas från Norrland ner till Stockholm som ovanligt sega såpbubblor, kanske...
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman