Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dockmakarens barn

 

ögats flod av färg

böljande strimmor

som av penseldrag

 

varför har de målats så

med havsvatten

och chansen att segla in

med vågorna

 

jag känner dem slå

och visar med fler salta tårar

än jag vill

när det svider

 

 

men vem målade

 

och varför målade han så

 

dockmakarens dotter

med de havsblå ögonen

som inte förstått

 

[för denna docka

blinkar inte längre]

 

hon har vatten upp till hakan

och snörena

har trasslat till sig

blivit en serie knutar

 

och ögonens blå färg

visar bara vägen in

 

varför målade han så?

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 337 gånger
Publicerad 2006-05-01 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman