Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En betraktelse


Visorna skrivs där känslorna trivs

ensamheten kan trivas i sällskapet men ändå

välja utanförskapet av rädsla att bli övergiven

 

dårskapen i sällskap med klokskapen

ett omaka par ändå något bedårande

över att de går sida vid sida hela livet ut

 

vi ser dem och hör dem vandra på stigar

det uppenbara är att alla trivs där visorna skrivs

 

ibland sitter de inne och kurar

de liksom leker med oss kurragömma

hur ska vi finna er

vilken gata vilket nummer

kan inte ringa och bjuda dig

 

jag har i min väska en liten skrivbok

möjliga förslag till vad vi kan göra tillsammans

hur vi kan skriva visor där känslorna trivs

som får oss alla att känna att vi är

välkomna in i en sfär

 

hallå ni menar väl inte

att det var till ingen nytta

till er som sitter hemma

till er som lovade komma

men aldrig kom

till dig som inte vågade

till dig som glömde att

jag menade varje ord

att du var välkommen

till mitt bord

 

har skrivit de ord som i visorna trivs

i väntan på dig som ej kom

bjöd ord till mitt bord

de sa håll ut

väntan är inte slut

 

den som väntar något gott

väntar aldrig för länge

där visorna skrivs känslorna trivs

är det därför ni sitter hemma å trycker...




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-16 08:43



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tänkvärd och positiv - bra!
2016-03-16

  Eric R Strom
Riktigt bra, trivs och instämmer med dessa rader
Mera ord till vårat bord!
2016-03-16

  Solstrale VIP
De glömda kanske vill vara det, känner ibland att jag behöver glömma, men kan inte. Kanske något gick snett vid tillverkningen! Vill ibland gömma mig...
2016-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP