Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillheten i ett slutet ögonlock

 

jag är rädd

att jag ska skrämmas

med min rädsla

 

att stillheten som ryms

i ett slutet ögonlock

bara står för instängda tårar

förnekelse

och undanflykt

 

att under min hud

ligger inkapslade rivsår

och gnager

år som runnit förbi

utan att försvinna

 

jag är den där lilla flickan

som håller sig själv i handen

säger högt

jag är stor jag är stor

och jag vågar

 

men bakom står skuggan och sanningen

och skrattar

 

tills hon kryper ihop

i fosterställning

slutna ögon hår i munnen

armarna om benen

plågad plågad

vaggar

 

tills sömnen stryker henne på kinden

stilla stilla

ryms den bakom ett slutet ögonlock

 

men gömmer instängda tårar

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-05-02 12:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hm. Jag bryr mig inte om ifall du gör det medvetet eller inte – men du verkar alltid veta vart du skall nå med dina dikter. Och inte bara det: konstant leder du läsaren till ett slut som bär på en tänkvärd överraskning. Man blir förvillad och förtrollad på vägen dit – men aldrig bedragen.
2006-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman