Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(omarbetad version av en gammal text)


Ett annat sätt att leva på

 

Jag har alltid undrat över meningen med livet

över varför ljus faller in i mörker

och inte tvärtom

 

hur vet man att det man håller i sin hand

är det rätta svaret

när det finns så mycket annat

som har summan tio

 

[men dina ögon 

målar tiden genomskinlig

när du ler och säger

att du tycker om mig]

 

och det är sant

när man legat nerborrad i en grop av snö

en tidig aprilmorgon

tre kilometers bilväg och ett helt liv hemifrån

för att älska i vårgryningen

 

för att leva i ljuset av en vinterblek kropp

 

och känna dess rörelser viska om sommarvågor

skvalpande

mot en väntande strand

 

har man i alla fall levt

 

och fått göra det djupt i dina ögon




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 391 gånger
Publicerad 2006-05-03 01:00



Bookmark and Share


  doxy
Bra skrivet - en för mig solklar femma.
Att måla tiden genomskinlig... Vilken egenskap. Vet en till som har den faktiskt :)
2006-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman