Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


GÄVLE IDAG SUSAR FÖRBI

 

lämnar Sandviken Järbo

SGS-bussen snuddar Gävle 

där världens vackraste hus

möter oss vid busstationen

 

jag samlar mig för mötet

med det stora Stockholm 

som jag skall korsa hemåt

min älskling möter mig där

 

höstkantarellerna är rensade

själen av kärlek fylld till bredden 

kramar från barnbarnen dottern

ny bekantskap med dotters arbete

 

nu är det slut för den här gången 

vemodet sipprar upp rinner ut i ansiktet

strömmar tårar samtidigt med energi

hjärtat är ett levande bevis på att jag lever

 

hjärtat slår taktfast för min stora familj 

alla mina fyra barn och fem barnbarn

som håller mitt hjärta i trim dagligen

ger oss alla livgivande värme i gemenskap

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-02 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kärleksfulla rader, hjärtliga rader...
2016-10-03

  Fem hjärtan VIP
Mycket värme och kärlek i din fina dikt!
2016-10-03

  Marianne Räf
Måste vara skönt att ha ynglat av sig
å se sina gener förkovra sig i rakt ---
nedstigande led. På många sätt, icke
minst då man börjar komma lite till åren. Själv, förbannar jag, än idag,
att jag förmenades att bli mamma och att barnen blev fråntagna livet. Mitt
hjärta hungrar efter nemesis, ska du
veta. Har väldigt svårt å glädjas med
andra åt deras föräldralycka!!!,,, Kram.
2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP