Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strimmor, bara strimmor av mig

 

Det var strimmor av mig som flög

som följde dina tankar

upp mot stjärnorna den natten

 

Du vände handflatorna mot vårhimlen

samtidigt som jag

bara upplöstes och försvann

 

såg du mig?

 

märkte du ens hur jag tystnade

sista dagen

hur mitt skratt klingade tonlöst

mellan slutna läppar

 

kände du aldrig att jag lossnat

likt tjälsprängda isblock

i en rytande fors

att jag inte längre ville

 

inte längre orkade

eller ens kände längre

 

att trots att jag förut målat natten i ord

suddade ut allt

med bara ett fingersvep

 

samlade ihop alla penselstreck av gräs

flätade ett plåster

och tryckte det mot bröstet

 

det var jag som flög mot månskärvan

en sotflinga i tusen bitar

som spreds och regnade upp i natten

 

och du märkte inte skillnaden

 

du har alltid blundat

blundat

 

och natten är lika svart nu som då

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 405 gånger
Publicerad 2006-05-13 15:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du verkar ha din period när det bara rycker och sliter i pennmuskeln va? (: Tycker du publicerar hela tiden! *ler* Vilket du skall ta positivt ;D

jag älskar slutet,
och budskapet ; att det är hopplöst slut, det funkar inte och man längtar ut.

tack :)
2006-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman