Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag står ensam kvar när elden brunnit ut

 

I mitt rökfyllda rum

där jag vaknar

ligger du fortfarande kvar

och armarna

lindade runt benen

som ett foster som bara väntar

på tid

 

att födas

att leva

 

Men du rann av mig inatt

som snöblandat regn över skuldrorna

och jag rös

för ditt frostflingade ansiktsuttryck

när du förstod

att du runnit mellan mina fingrar

 

för sista gången

 

 

[du skulle bara veta vem jag varit

innan frosten föddes

som helveteseldar i mitt bröst]

 

har du aldrig märkt att isen brunnit

inne i mitt bröst

att jag ville ut

ut

 

att jag ville leva också

 

nej du rann bara av

och jag har bränt mig ut nu

 

men du förstod aldrig

 

att det var sista gången

du fanns

 

förstod inte

innan det var för sent

 

 

alldeles för sent

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 287 gånger
Publicerad 2006-05-14 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman