Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU SOM LOVADE KOMMA MEN ALDRIG KOM

 

åren går och kaffetår

i brevlådan ingen post

på bordet ryker kaffet

osten smöret brödet 

står framdukat till dig

 

men vars tog du vägen

du kom aldrig till mig

du vän som lovade dyrt

vi bor grannar nu igen

efter du flyttat tillbaka 

 

så jag lyssnar inte mer

på dig när du ljuger om

att du ska komma å fika

 

jag lovar inget jag aldrig tänker hålla

du lovar alltid saker du aldrig håller

vi är varandras totala motsatser men

jag tycker inte mindre om att visa dig

en vänskap och glädje jag känner i mig

 

tycker om dig - men inte dina lögner 

bara du vågade skulle livet öppna sig

och fikabordet skulle bli en plattform

som tog dig framåt i livets virrvarr av

löften uppskjutningar och ofullbordan

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-22 21:05



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Du skriver så bra! Alltid lätt att läsa dina texter som oftas väger tungt . Intressant ämne det där med svagheten i människan . Att lova utan mening. Ett löfte är dyrbart.
2016-11-23

  Bengt H VIP
Det är något magiskt bara i detta att alla rader är lika långa. En fullbordad ofullbordan.
2016-11-22

  Bearded Bear
Ush på svikna löften men gilla på din text.....kram
2016-11-22

  Marianne Räf
Känner igen dilemmat, när nånn
icke behagar komma, trots löften
om det. Bra, å skriva om sånnt,
bl.a.! KRAM !
2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP