Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag, en trasdocka

I dig finns svaren men jag är inte säker på att jag vill ha dem.
Vill jag veta att allt bara är en fasad, en teater och ingenting?
I dig finns det goda men hur kan ditt goda göra mitt mörker mindre ont?
Kanske blir mitt onda ditt om jag släpper dig hela vägen in.


Här finns det grå och ingenting, en vardag bland tvätt och en pall under fläkten.
Här finns det svarta, det onda, det som förgör min närhet och som brände min hud för idag så länge sedan.
Här finns regnbågen i vackra färger under mina ögonlock.
Den blev kvar efter ett barnkalas för länge sedan och ibland ser jag den om jag blundar tillräckligt hårt och länge.

Förljugen, en trasdocka som aldrig ger upp.
Ett vuxet barn i maskeradkläder på väg till fest för att leka charader tills morgen gryr.
Stjärnorna slocknar och i mörkret glömmer jag.
Glömmer morgondagen, änglatroll och ångesten för ett ögonblick.
Jagar kravlöst...som en svidande jävla örfil ska det kännas.

 

 

 

 




Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 524 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-30 10:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Intensivt och full av känslor som berör inom starkt
2016-12-05

  Peter Stjerngrim VIP
Tiden läker inte alla sår, men kärleken ...
En klyscha kan tyckas och kanske så även kännas utanför sammanhanget ...
Men! Det goda, vilket kommer med den äkta kärleken, känner du igen genom att det onda/trasiga inom avtar/läker och att det allt det där som förmörkar tillvaron stundom ljusnar och det börjar kännas hoppfullt och gott inom ...
Om det goda i den du släpper in går sönder/tar över och smittas av det du betraktar som det onda i dig själv ... då är det inte rätt existens som du bjuder in i ditt liv ...
Du får förlåta mig för min envetna tro på kärleken och dess magi när den är rätt i vårt liv ...
2016-11-30

  Sturesdotter
Färg och örfil.
En blandning som säger mycket och i den form du behärskar väl.

(Long time no see, mitt fel.
får kika inom här oftare) :)
2016-11-30

  kärleks ängel
Flykten till kravlösa liv!! barndomen! fin text
2016-11-30

  Goraxy 89 Orion VIP
Fan - Vad snyggt skrivet ! "Här finns det svarta, det onda, det som förgör min närhet" och sedan regnbågen i vackra färger, som gömde sig kvar efter ett barnkalas för länge sedan" Tur att vi har sådana små ledljus kvar (Alla har det inte) och de som intet har, går under har jag sett. - - Men regnbågen räddar oss som sett den och minns, fast vi kanske måste dölja vår nakenhet bakom en falsk fasad.
-
Gillar att vi har samma kamp och gillar Dikten!!!!!
2016-11-30

  Anya VIP
Fina funderingar som jag så väl känner igen. Jaa vi är alla vuxna barn i maskeradkläder...tänker jag. Härligt att glömma ångesten för en stund. ska försöka jag med...att glömma den...
2016-11-30

  Tabac VIP
Vuxenlivet, känns bekant...flyr man mot barndomen eller dras man mot ålderdomen?
2016-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna