Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där varje gathörn rymmer en känsla av att tiden alltid ligger ett kvarter före

 

Prasslande silkespapper och svartkrut

livslasagne

och min glaskropp

som helar sina sprickor

 

[skynda skynda]

 

där gathörnen består av korv och metro

dallrande sommarhetta

och utspilld öl

på en dammig uteservering

 

regntrummade gulvita markiser

över en stressad latte

gråsparvsrally

och smulornas krig

 

ger mig alltid en känsla av att sväva

i takt med skedens cirkelrörelse

högt högt

över min barndoms fattiga riddare

saft i syrenberså

 

känslan av att vara fullkomlig

och att tiden glöms i klänningsfickan

tillsammans med hela världen

 

innan verkligheten knackar på axeln

-ursäkta, har du fikat färdigt?

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 272 gånger
Publicerad 2006-05-17 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman