Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i min famn

 

jag drömde inatt att vi flög

högt över taken och alla händerna vinkade

stjärnorna

blinkade och mina skuldror viskade

snart snart

 

och vi var där

alla husen var bakade av lera och lyktorna

glimmade ikapp

med daggen i gräset under dina fötter

 

dina vackra fotspår i mina handflator

av drömmar och vildvin

av solstänk och sång

 

så märklig är sommarsolsdrömmen

att den inte ger utrymme för leda och tristess

för bara nätterna ger svalka

åt kärleksfuktade kroppar

räknas inte regndropparna på taket

 

och du ligger kvar i min famn när jag vaknar




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 331 gånger
Publicerad 2006-05-30 22:17



Bookmark and Share


    Nebula
dina vackra fotspår i min hand.... jag blir så kär i dig varje gång :) eller så blir jag kär i förälskelsen, eller så blir jag förälskad i att vara kär *myser* :)
2006-05-31

    embla
Du har fångat den magiska ljuva stämningen i förälskelsen och drömmen som vävs in i varandra. Underbar dikt med ett mycket vackert språk!
Ibland är det som allra bäst precis där i gränslandet mellan sömn och vaka då drömmen dröjer kvar och blandas med känslan av en varm kropp bredvid.
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman