Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Skriven på inspiration av en annan medlems text här om dagen


NÄR ISEN BRAST

 

en skir gestalt nästan genomskinlig

tyst vandrar hon i den kalla natten

andedräkten är det enda synliga spår

 

över åkers kanal briserar hennes själ

flyter mellan strandbrynen likt dimma

 

den unge mannen rör vid hennes innersta

men hon har redan bestämt sig för sitt öde

hon tillhör en annan nu en Kung Bore valt

 

rimfrosten täcker hennes gestalts uppenbarelse

isprinsessan tar form vidrör den unge mannen

 

åkers kanal långhundraledens första inmynning 

roslagsskalderna sjunger sin lov till hennes gryning

 

i morgon skall ynglingen bli varse den verkligheten

vad priset är för en flyktig förälskelse ...

 

den brustna isen har frusit igen under natten

ropen ekar mellan kanalslussens väggar

våren skall ge vittnesbörd om kärleksbrottet 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-25 18:34



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Ödesmättad text.
Väl skrivet.
2017-02-26

  Marianne Räf

"Flyktig förälskelse" och "kärleksbrottet":
Vad blir nästa anhalt? Håll Anden vid liv,
du flickas kropp, annars lämnar den den !!!! Hav en god helg, med glädje, min vän! Kram från din vän, Marianne.
2017-02-26

  alicja lappalainen VIP
just det .. om man tänker förälska sig då skall det vara .. en kung!
2017-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP