Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Oljepastell målad av mig 1999


BÄCKEN SOM SJÖNG

 

för en stund i en skog

hörde jag en visa nynna

ingen människa fanns där

 

jag blundade för att lokalisera

gick sakta i mossan mot orden

tysta var stegen där jag rördes

 

själen vibrerade till denna ton

dessa ord så naturliga i mitt öra

som om de kom inifrån mig själv

 

men det fanns ingen där som sjöng 

det fanns vare sig människa eller väsen

en bäck som rann genom skogen var allt

 

porlande vatten spelade på själens strängar 

dessa strängars klang manade anden i sång

kroppens sinnen visade sig vara en mottagare

 

sedan bäcken sjöng för mig en vacker melodi

kom jag till insikt om att jag bär på en egen visa

en sådan bäcken frammanar i mig genom mig 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-04 18:44



Bookmark and Share


  Fulbergarn
I år har jag spelat in säkert tio stycken små bäckar förmodligen för att bäck porlet nästan varit utrotningshotat
2018-10-05

  stig wikman
Vilken trolsk bäck.
VACKERT.

KRAM Å APPLÅD FRÅN DALARNA.
2018-10-05

  Rise Little One
Ljuvlig musik för själen...

2018-10-05

  Bodingen VIP
Tur att inte näcken var med och kompade på fiol
2018-10-04

  Johan Strömstedt
en bra tolkning av dagen när koncentrationen fått gett vika för känselsprötar likt de snigeln visar upp ibland. Känslan_fint!
2018-10-04

  ULJO
Fin bild
2018-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP