Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarångest

 

Jag kanske skall vara

midsommarstång i år..

Eller skoja till det och extraknäcka som nakenbord

vältra mig över hela bordet

och smygdricka i sugrör

..fast då får man ju snaps- och rödvinsspill på sig

och måste duscha i tid och otid.

Eller så stoppar jag köttbullar i näsan

och sjunger

"du får inte stoppa köttbullar i näsan"

till någon som råkar heta Markus

Äter man köttbullar på midsommar?

Det kanske hade varit roligare

att flirta ohämmat med Fridas pojkvän

och sedan påstå att "nu är det 1-1"

..fast då blir jag säkert utslängd från festen

Jag kanske helt enkelt bara skall supa ner mig

och skråla snapsvisor

..då får man ju vara ifred i alla fall

 

Eller så köper jag en ny klänning

gör min midsommarkrans

sätter på ett leende

och gör precis som vanligt




Fri vers av Emma_med_t
Läst 662 gånger
Publicerad 2006-06-22 10:03



Bookmark and Share


    seymour
Jag brukar göra allt som står i början av den här dikten, pröva, det är ganska skoj!
2006-06-30

    juuuuhani
ha ha ha. högtidsångest. svenskare än kungen. grym!
2006-06-29

  S.C.
vanligt är väl inte dåligt? .. Du är så extraordinär så bakom den där blankpolerade fasaden bestående av klänning och krans lever poesi. Du kan ju träffa nån där å låta den personen ta del av den delen.. vem vet.. vem vet? Fint berättat!
2006-06-23

  Jessica Ebbesson
Tokrolig midsommarångest :D
2006-06-22

    Kicka
Hahahaha!
Glöm inte små grodorna naken...
2006-06-22

  swimsus@gmail.com
Härligt och humoristiskt o knasigt!!
Nej midsommar ska INTE vara massa tvång..Ska personligen spola den här sabla dansen runt stången i år..;)
Glad midsommar raingen!! ;)
2006-06-22

    C/O
Hahahaha! Kör hårt, gör allt utom slutet!
Rolig du e!
2006-06-22

  Helene Månsson
vet att det är svårt men varför inte? - Gör det du vill! Varför ska vi alltid vara så duktiga och präktiga? Varför inte bara vara oss själva och strunta i allt vad konventioner och plikter och omgivningen tycker??

vet att det är svårt - men varför inte? /Helene
2006-06-22

  MissAbstraktInBaktakt
Haha, vilken rolig text.
Själv hatar jag såna här speciella festtillfällen som SKA vara så jävla roliga, bara för att det är just den där speciella dagen... ;-)
Hoppas iaf att du får en trevlig midsommar!
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Emma_med_t