Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… HUR BEHANDLAS MÄNNISKOR MED DJUPA OLÄKTA SÅR I SJÄLEN NÄR DE BER OM HJÄLP? VAD ÄR ETT SJÄLSLIGT PLÅSTER VÄRT TROR DU?


ATT VETA ALLT UTAN ATT FÖRSTÅ ALLT

 

stygn gör ont när de ska sättas

stygn gör ont när de ska tas bort

sår som ska sys blöder mycket

sår innan de fås skrämmer en

allt som hände innan, ja allt

det kan nog många känna igen

 

då finns det plåster och sårtvätt

då finns det bandage och stöd...

då när man i barndom föll från cykeln

trillade i en trapp eller snubblade på sten

det fanns på skolan om man var där...

 

alla vet så mycket när det är svårt

alla har en synpunkt eller två- tre

så är det inte alls med plåster nej

då finns det bara ett som hjälper

och det vet alla - tvätta sen "ett" plåster

 

det är mycket sällan någon spottar 

spottar ned slem och smuts i sår

det sår som blöder och gör så ont

då vill alla vara snälla och goda...

 

sår i själen är det annorlunda med

dessa sår ska helst hållas gömda

dessa ska helst förbli glömda

fast någon gång händer det att

den med själsligt sår bespottas

 

den får höra exempel på "ryck-upp-dig"

säger man så till ett öppet sår... ?

RYCK UPP DIG? ..

ett sår om man rycker i

ja det blöder bara ännu mer

 

då är det många som vet allt

utan att förstå allt så därför...

 

ett själsligt sår sparkar de på ibland

de sparkar med ord som har stålhätta 

dessa ord kör in i köttet spräcker upp

själens sår blöder mer och mer då

det tänker väldigt få människor på

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-18 14:07



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ett primalskrik i skogen kan hjälpa tillfälligt men det hjälpte inte ett par bärplockare häromåret som kom löpande alldeles vettskrämda när jag vrålade he
2019-10-20

  ULJO
Lyssna, respektera och förstå
2019-10-19

    Lena Staaf VIP
Jag tror att många är rädda för de själsliga såren, de vet inte hur de ska bemöta dem och då blir de villrådiga och oroliga. Och stänger av känslan i stället för att öppna upp och bara lyssna.
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP