Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-07-17 (Version 2.5)


dårskap


det är ebb i min själs havsvik
sjöstjärnorna minns
vågornas dans

därute har seglen hissats
varför dröja här?

i mitt hjärta skaver minnet av
en dörr på glänt
genom den skymtade jag
din längtan

jag står kvar i snön under gatlyktan
spåren har yrt igen

långt därborta
på andra sidan vattnet
flämtar ett svagt ljus
kanske är det bara en hägring
född ur min ensamhets öken

endast en dåre
söker ett förlorat hjärta
mumlar jag och vadar ut
i den isiga blötan

 




Fri vers av Rublev
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-06 00:11



Bookmark and Share


  Blåbäret
En dåres envishet... Vidöppen av längtan. Riskerar allt för en ev hägring. Vägrar missa möjligheten till en skymt av längtanshjärtat. Fint så.
2020-03-06

  Rublev
Tidigare kommentarer:

älvali:
vackert och så mycket känsla. berörs
2005-09-03

Rublev:
Absint kommenterade den första
versionen, som var tio rader längre och
mycket tyngre att läsa...
2005-07-17

eee:
Det här tycker jag RIKTIGT mycket om.
Håller inte med Absint, då jag tycker du
har ett härligt flöde i orden och att
"luft" kommer in där det behövs.
Lätt att ta till hjärtat, inga
"konstiga" ord.
Det kunde varit jag som var dåren!! :)
2005-07-17

Absint:
samma sak hela vägen ner, ge luft,
markera nytt parti,
2005-07-17

Absint:
Bra dikt! tilltalar, säger mkt. Men ge
vissa partier lite luft, tex,

Det är ebb i min själs havsvik
( utrymme )
Övergivna sjöstjärnor
minns vågornas dans
1( nytt parti )
2
Därute har seglen hissats
(luft)
Varför dröja här?
1
..Men kanske kommer du åter(?)
förlslag;
(Men varför dröja här..
Kanske du kommer åter..? kan dra ihop
lättare då)
1nytt parti
2
3 ( gärna styckbrytning här tex,
:::

Jag står kvar i snön under gatlyktan
Nyckeln bränner i min hand
1
2
Var det du som gav den?
1
2
Spåren har yrt igen
1
Vart gick du?

Var det du..( el komma )
som gav den?
2005-07-17


2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev