Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[27 juli 2005]


kinesiska pappersdrakar

uppfläkta
utspända
seglar deras själar inför allas ögon
kinesiska pappersdrakar
sällsamt sköna
hjälplöst irrande
störtande
brusten är livlinan

mäktiga
ståtliga
uppstoppade örnar
med glänsande ögon
glaskulor som aldrig sett livet
i fångenskap dog deras hjärtan

jag längtar
sjunken i gyttja
med krossade ben
vågar inte sluta hoppas
tar spjärn
ropar

berusad av våren
lovsjunger lärkan livet
må även jag gripas
redlöst




Fri vers av Rublev
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-06 09:33



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Frihet och fångenskap fint gestaltat här.
2020-03-10

  Nanna X
Starka kontraster: gyttja och spjärn mot himmelsk redlöshet. Gillar!
2020-03-08

    Bishkeks söner

" jag längtar, sjunken i gyttja"
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev