Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-13 (version 1.3)


apelsinblomma


tänker på dig gör jag nästan hela tiden
och längtar efter ett livstecken

flugan surrar envetet omkring mig
väldigt irriterande, men härligt
för tänk om det är så dina tankar söker mig
om du känner likadant
störs av min frånvaro
och hoppas

så här i början känns allt så osäkert
det kan så lätt bli missförstånd
om du visste hur liten och rädd jag är
tänk om du inte vill veta av mig mer
om du har beslutat att gå vidare

men här är jag
en modig dåre
en vaktpost vid gränsen till det okända
väntar med ett vidöppet hjärta

·

nu surrar ingen fluga mer
mina tankar vissnar
och mitt hjärta sluter sig
inte ens tårarna kommer till min tröst

den långa resan blev märklig
du valde en annan
innan jag hann fram till dig

fick ändå möta dig
se in i dina vackra ögon
och förtrollas av din närhet

jag vet att du inte ville göra mig illa
vi drabbades ju båda av vulkanens utbrott
men du drabbades dubbelt

förnuftigt valde du vardagens tillförlitlighet
han passar bättre in i din värld
jag hade nog kostat för mycket

jag älskar dig
ord ofullgångna som ett aborterat foster
fick aldrig säga dem till dig

apelsinblomma
vinden har vänt
din doft når mig inte längre

farväl

 




Fri vers av Rublev
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-06 10:13



Bookmark and Share


  Rublev
Tidigare kommentarer:


n.:
åh. det här var verkligen jättevackert.
bland det bästa du skrivit, tycker jag.
femma!!
2005-08-16


Rachel Roth:
vacker, innerlig och vemodig
2005-08-13


Rublev:
Tack för kritiken!
Håller med dig och tar bort ett stycke i
övre halvan.
2005-08-13


Saga-Sofia:
Vackert och något jag tror alla som
någon gång loopat runt i olycklig kärlek
kan känna igen sig i. Flugsymbolen är så
klockrent sorglig, så gärna man vill, så
mycket man söker något att hänga upp sin
längtan på.

Det första känns som ett brev, det andra
som poesi.

Favoriter:

"vi drabbades ju båda av vulkanens
utbrott
men du drabbades dubbelt"

"Jag älskar dig
ord ofullgångna som ett aborterat
foster
fick aldrig säga dem till dig"
2005-08-13


Sanningsägaren:
Bara ordet
Vacker.
Tack!
2005-08-13


Cinemiracle:
Bedövande vacker och sorglig läsning om
förhoppningar som inte kommer att bli.
"Om du visste hur liten och rädd jag
är..."
sammanfattar för mig själva kärlekens
väsen när man våga sträcka ut sin hand
mot en annan människa i längtan. Längtan
efter att leva jag älskar dig och att få
det levt tillbaka.
Det är denna längtan som är livets
starkaste kraft. Förlora den aldrig!
Tack för en underbar text!
2005-08-13


2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev