Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-13


vid dolda vatten


mitt hjärta har genomborrats
smärtan gör stilla
fäster vid jorden

djupt ner når trädets rötter
vilar vid dolda vatten

frukten når sin mognad
när natten fryser

 




Fri vers av Rublev
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-06 10:17



Bookmark and Share


  Rublev
Tidigare kommentar:

Cinemiracle:
Har cirkulerat runt den här ett tag...
Svår att reflektera kring, då dikten
nästan gör fysiskt ont att läsa. Smärtan
fjättrar verkligen vid jorden och
tvingar till stillhet. Samtidigt kan jag
inte undvika att känna att dikten i all
sin korta, vackra precision också andas
en vändpunkt, någon form av
vidarekommande och hopp? Möjligen
sysslar jag med sådant som kallas
projektion och lägger mig själv i den?
Å andra sidan är det väl vad bra lyrik
skall göra med läsaren? TACK! Djupt
berörande!
2005-08-15

2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev