Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-19


vingslag


det fladdrar en svart fjäril över ängen
skuggan sveper genom mitt hjärta
djupa såret rivs upp

med brustna rötter vrider sig rotvältan
stapplar framåt steg för steg
söker doften av mörka vingslag

lättnad
svindlande, bräcklig, yrvaken lättnad
det var bara en ond dröm

jag ser mig om
tre gånger
tvivlande
prövar sen försiktigt nyisen

ett stilla solskensregn faller
det ljusa molnet ler hemlighetsfullt
lutar sig ner och viskar

drabbad på nytt av livets oskuld
genomskådad av en blyg visshet
saven stiger och fågelsången
är ett öronbedövande vattenfall

genomblöt ler jag ikapp med barnen
som leker kurragömma i det höga gräset
medan det fladdrar en skimrande fjäril över ängen

 

 

 

 

 




Fri vers av Rublev
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-06 21:45



Bookmark and Share


  Blåbäret
Det går inte i arv, är känslan som uppenbarar sig. Framtiden bär för nytt mod och förändring... Det är nya fotspår som bildas, aldrig i samma.
2020-03-06

  Rublev
Tidigare kommentarer:

n.:
oj, det här var bland de bästa jag läst
av dig. väldigt vackra ord om att våga
sig upp igen, och att se att världen
trots allt inte fallit samman efter
stormen. BRA BRA BRA!!! Alla måste läsa
detta!
2005-08-21

Cinemiracle:
Underbar beskrivning av att våga se
livet på nytt och smaka försiktigt på
darriga ben. Talar starkt till mig och
ger mig hopp!
2005-08-21

2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev