Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-23 (version 2.6)


ensam i universum


vid midnatt smyger jag ner
till den lilla skogssjön
allt är tyst och stilla
ytan är lika svart
som den omgivande skogen
ovanför glimmar stjärnorna
på den mörka himlen

luften är kylig
jag klär av mig allt
men tvekar där jag står
längst ut på bryggan
jag ser inget vatten
framför mig är endast mörker
en stor svart pupill

sedan väljer jag tillit
och kastar mig ut
dyker ner i mörkret
och innesluts

hjärtat slår av nyfödd lycka
jag simmar ut mot ögats mitt
under mig det mörka djupet
över mig den gnistrande stjärnhimlen
alldeles ensam i universum

och buren av ren glädje
vilar jag på rygg
i ljuset från miljarder stjärnor

som ler mot mig
den första människan
tacksam inför sin skapare




Fri vers av Rublev
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-07 13:51



Bookmark and Share


  Rublev
Version 2.6 Har ändrat ’under mig de mörka djupen’ till ’under mig det mörka djupet’. Samspelar bättre med ’över mig den gnistrande stjärnhimlen’. :)

Tidigare kommentarer:

n.:
så vackert! och du fick verkligen till
slutet. du målar väldigt vackra tavlor
med ord också ;)
2005-08-24

Cinemiracle:
Du är ett föredöme - inte bara som
stilist, utan också för den
obetvinglighet att se framåt och finna
det vidarekommande som genomsyrar så
mycket av din lyrik. Som här: Du tvekar,
men du vågar språnget och finner därmed
försoning och frid. Underbart skrivet.
2005-08-23

Nic:
Tack för att du inte behöll denna
händelse för dig själv utan delade med
dig till oss andra! Underbar dikt om
tillit
2005-08-23

Rebekah:
Fin bild, fin stund, fint beskrivet.
2005-08-23

2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev