Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-31


Smärtsam tillit


Svart vatten och
vrånga strömmar
På isflaket brinner eld

En blick från klara ögon tände den
Ett skratt från leende läppar blåser
rakt igenom min själ

Är det gryning eller skymning?

Med smärtsam ovisshet
lägger jag min tillit
på falnande glöd

Rädd att isen ska förtäras
innan vingarna bär

 




Fri vers av Rublev
Läst 88 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-07 18:06



Bookmark and Share


  Blåbäret
De fem sista radernas dramatik är så utlämnande... Tycker om modet som är så ofrånkomligt
2020-03-07

  Rublev
Tidigare kommentar av Cinemiracle:

Ditt bildspråk får mig att rysa av
välbehag, liksom diktens
temperaturkontraster. Den utstrålar både visshetens värme och osäkerhetens iskalla kyla. Vill skrika: Skit i om isen förtärs, testa vingarna - och det går att simma även om vattnet är kallt. Vägen är kortare än anat. Det finns en hand som bär!
Stark påverkan på recensentens svaga
psyke ;-) Tack, min vän!
2005-09-07


2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev