Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Version 1.1. Har ändrat vitskönhet till vitskörhet. Först publicerad 2005-09-30


gryr


en svävande
spindelsvävsruin

av mörkertyngd
och vitskörhet

ett vittrande eko
strax innan ljuset vaknar




Fri vers av Rublev
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-07 18:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackra ord i denna spindelvävsdikt. Njutbart!
2020-03-07

  Blåbäret
En ruin till trots... Nätet fångar sina pärlor ändå..
2020-03-07

  Rublev
Tidigare kommentarer:

Poesis:
Sällsamma bilder skänker mig detta
nyansernas opus.
Det är mörkast innan gryningen, tillika
skönast strax innan sanningens entre.
2005-10-02

Markattan:
Stämningsfulla rader som målar upp en
vacker bild för mina ögon. Läser om och
om igen och njuter av detta sköna
alster.
2005-10-02

AC:
Ja, det här är en vacker ögonblicksbild.

Jag ser ytterligheterna, kontrasterna i
varje strof. Mörker, ljus. Lätthet,
tyngd. Eko, tystnad. Det finns
ytterligare en aspekt som inte nämns,
men som känns. Det som skrämmer och det
trygga.

Jag är skiträdd för spindlar, men det
hindrar inte att jag tycker att
spindelnät i gryningen är vackert och
lockande, bara fanskapet håller sig
borta. Och om det ljusnar så känner jag
mig tryggare än i mörker, då kan jag ju
i alla fall se honom/henne. ;)
2005-10-01


2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev