Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När ingenting annat gör skillnad... Kan ett barn förvandla allt till sång... Sebastian mitt barnbarn du är trygg och älskad du behöver inte söka mer... Han sa att han hade en trygghet kvar att fixa - vänner!


hopp finns i en liten vän

 

det var inte solskensstrålarna

eller de vintervita landskapet

ej heller snödropparna eller

julrosens eviga blommande

 

inte heller var det krokusskott

eller de musöronklädda björkarna

och inte var det havets azurblåa

men kanske var det när han kom

 

det värmde som en sprakande kamin

hans kram slöt om så mjukt och fint

det lillkillen bjöd var barnets fantasi

som med skrattet tog oss igenom allt

 

en strimma av ljust hopp klädde dagen

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-12 07:22



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fint skrivet om kraft och skratt och hopp som skapas genom ett barns närvaro!
2021-02-13

  Kajan VIP
Barnet öppnar en väg framåt här, fint beskrivet.
2021-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänk vad en liten kille kan betyda för solsken i livet! Mycket fint och ömsint diktat!
2021-02-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Då är du väl klädd
i hans atmotsfär
för er båda det mot
glädjens ljus bär...

2021-02-12

    Lena Staaf VIP
Barnets fantasi öppnar upp för glädje!
2021-02-12

  angela Täubert fd Jansson VIP
En liten strimma hopp kan öppna upp allt.
2021-02-12

  Märta Kajsa Nyholm
Vackert och varmt skrivet.
2021-02-12

  Maria Sundelin VIP
Skratt läker mycket
Kramar
2021-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP