Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Lena Söderkvist "En doft av jord"


Sommarnjutning


tårna sträcker ut
och njuter
solvarm jord

mina armar lyfter
hela bålen snurrar
runt-runt

jag är
som ett barn
yr av sommar

grunden bär
var inte rädd
fall ned på knä

smultronen är mogna
att plocka
och trä på strå

sommarlivet lockar
är mera värt
än guld

vit jasmin och fläder
sänder varma doftpuffar
av oförfalskad lycka

äppleträdens frukter
de gröna karten
är inte goda
men vänta bara
tills de blir mogna

gå försiktigt fram
över klövern
surrar flera
små bruna luddiga bin

under en buske
sitter en svartvit katt
med halvslutna ögon

på backen
fladdrar
två gula fjärilar

en igelkottsunge
nej, två
vinglar fram

nu kilar de över
en grusväg
och in på en gård

jag silar jord
mellan mina fingrar
jag sniffar jordens goda doft

det finns så mycket dofter
runt omkring mig nu
finns så mycket som gror

jag hör fåglarna kvittra
där de flyger i flock
över hustaken

också du
min käre
finns

du är för mig
och jag för dig
att njuta av!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-22 20:18



Bookmark and Share


  Rise Little One
Det doftar sommar från varje bokstav...
2021-06-25

    Lena Söderkvist VIP
Idel lycka. Det måste du vara värd som kan skriva så.
2021-06-23

  lila fjäderblomman VIP
Ja... ljuva njutbara sommar. Underbart!
2021-06-23

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om vardagsglädje, att ta vara på och njuta av det som finns i närheten.
2021-06-23

  Kungskobran VIP
Så fint om livet när det är som bäst
2021-06-23

  ULJO
Fantastisk sommarfeeling
2021-06-22

    Lena Staaf VIP
Underbar beskrivning av allt det fantastiska som sommaren kan erbjuda. Livsnjutning i varje fiber!
2021-06-22

  Bengt H VIP
En dag kan jag bli lika livsglad.
2021-06-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbara sommartoner i livsbejakande dikt!
2021-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP