Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samspråk, lek och gitarrspel

Lilla Freja o jag
samspråkar lojt
vandrar och plockar
en blomma här
och ett smultron där

orange-röda löv
och kastanjer
vid kanten av vägen
i diken
under träd

blommor med nästan ingen stjälk
får så fint flyt i vattenfylld skål
växterna med stjälk står bra i glasvas
kastanjerna ordnar vi i olika storlekar
till glans åt vårt bord

så mättade av höstens praktfullhet
blir vårt nästa projekt
att leka monster
bonusmorfar - borfar - deltar
med improviserad sång till gitarrspel

monstret morrar dovt och visar tänder
men varje gång hen kommer
får hen vända om
ty vi ger stränga order i höga toner
"Gå hem och ta hand om dina egna barn!"

När Freja har sagt hej till oss
kryper mormor och borfar ihop
i gemensam efterlängtad stillhet
ändå känns det skriande tomt
en stund av ren saknad -

o, kärleksbarn
snart har vår saknad vänt
till en glad förväntan
att vår längtan åter blir stillad
av lekar med Freja

käraste lilla
fina dagar och drömgoda nätter
och en sång att avvisa monster med
önskar vi dig
- ett underbart liv!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-05 15:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh vilken kärlek som strålar i dina ord. Så snyggt berättad. Tack för att du delar!
2021-10-20

  Bengt H VIP
Det var det man förr kallade en Välsignelse.
2021-10-11

  Marita Ohlquist VIP
Känner värme i mitt hjärta när jag läser er fina gemenskap mellan er och det älskade barnbarnet.

2021-10-06

    Lena Staaf VIP
En så varm dikt som förmedlar den härliga känslan i umgänget med barnbarnet.
2021-10-05

    Lena Söderkvist VIP
Så underbart, vill bara vara med!
2021-10-05

  lila fjäderblomman VIP
Ljuvliga barnbarnstunder! <3
2021-10-05

  ULJO
Så härligt umgänge med barnbarn
2021-10-05

  AiA Maria den fria

Levande lekande liv i nuet !
Alldeles ljuvligt o helt underbart!

...och vilken befrielse när en väljer transformera saknaden till längtan !

Tack!

<3
2021-10-05

  Solstrale VIP
Gulligt och juvt ögonblick! Så fint!
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP