Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höstens skatter

jag går glad i min två-blå-färgade långkjol
en av gårdagens gåvor
från min väninna
- vi byter väskor, då och då

ut och njuta det dova våta
det bruna, lila, gyllene och röda
löv som multnar
löv som hänger från kala grenar

min blick mättas
av höstens myller av färger
alltifrån vintergrön tuja
till sista flocken ringblommor

visst känns det som gråt i hjärtat
men jag vet att uppskatta
också denna känsla
som en av alla livets skatter

nu lockar äpplen i lövbeklätt gräs
men ingen väska har jag med mig
och jag går med stavar - fast vänta
ett par äpplen ryms i mina handledsvärmare

och nu går jag inomhus
och tänder ljus!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-02 16:12



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
En glädjekick.
2021-11-05

  Bengt H VIP
fast vänta, den var ju riktigt kul!
2021-11-05

  lila fjäderblomman VIP
med färgglada penseldrag målar du hösten underbar!
2021-11-03

  Marita Ohlquist VIP
En härlig livsbejakande text om att leva med öppna sinnen och ta vara på och njuta av vardagen.
2021-11-03

  Solstrale VIP
Ja det man finner på vägen pular man in, om man glömt väskan sin... Sedan väl hemma en glad min åt skörd av börd... Jag brukar finna champinjoner i fårhagen, eller massvis med sent mognade hallon eller smultron... Tar dem hem... Sedan fest i höst! Så livsbejakande dina rader inspirerar! Tack! :)
2021-11-03

  Kungskobran VIP
Denna underbara höst fint fångadå
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP