Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Kungskobran "Ringar på vattnet"


ja är ja och nej är nej

Någonstans finns
ingenstans
där du förlorar
allt du trodde dig kunna räkna med
allt det du växt upp med att märka
och det du kunnat se förbi....

Någonstans finns
ingenstans
du kan hamna där
som om du gick i sömnen
och allt det du har lärt att värdera
finns inte längre kvar som din verklighet...

för början om en aning om
en annan vind
du dras mot ett hål
dit du aldrig tänkt gå

dem du trodde på
det som var ditt hem
och du som den du var
försvinner bort
just när du nått landet
ingenstans

det kan ske
man kan förlora sig själv
i slutet av ett hopp
man kan bli tvingad till att ta
vad man aldrig velat ha
och även lära sig stå ut

du kan drabbas av drömmar
som ger hopp om att hitta ut
det kan komma dagar som lockar till flykt
och en dag gör du slag i saken
ty inget mer finns att förlora

du tar ut riktningen
och skapar hopp åt dig själv på nytt

du söker dig på egen hand
du når fram
finner en väg
står upp för själv

om du är en av dem
som fått börja om igen
vet du att det kan vara riktigt
att gå helt åt helvete fel

just där botten är nådd
ser man vad som är viktigt
och ja är ja
nej är nej

















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-11-03 21:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Verkligen en dikt med sikt på det av vikt!
2021-11-09

    Lena Söderkvist VIP
Litet olikt det som du brukar skriva om. Men du har rätt - ur kaos föds ordning, pusslet lägger sig när man vågar se klart.
2021-11-06

  Anya VIP
Stark text med psykologiskt inslag. Jaa ibland i livet slår man i botten och får börja om igen. Kanske lite starkare....kanske med andra perspektiv. Slutet andas styrka. En tankeväckande dikt.
2021-11-06

  lila fjäderblomman VIP
en svår livsresa som hoppfullt visar att det går att förändra till det bättre - kanske man måste nå botten först. Vackert o berörande skrivet.
2021-11-06

  Bengt H VIP
Oj, den var modig!
2021-11-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar att det går att hitta ljuset som skingrar mörkret.
2021-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt, berörande och inkännande diktar du livets vedermödor och förmågan att ta sig upp ur mörkret man fastnat i.
2021-11-04

  Kungskobran VIP
När botten är nådd så kan allting bara bli bättre
2021-11-04

  ULJO
Stark text det här.
2021-11-04

  AiA Maria den fria

Glädjetårar på min kind
Tacksamheten överflödar i mitt <3

<3<3<3
2021-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP