Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


UR KAOS FÖDS MYSTIK

 

i den djupblå

nattens rymd

andas klart ljus

 

den vita stigen

skriver sin prosa

skogen lyses upp

av kosmos stjärnfall

 

snön möter grönskan

gulnande höstlöv

vitnande svampmycel

 

dagen stiger

raskt ur natten

upplysningens

ögonblicksverk

 

VAKNA!!!

du är ljuset

på din inre

stig mot dig...

 

vita oskuldsfulla

skogsstjärnor

kantar stigen

skriver sånger

 

den blå natten

sjunger i kör

med månen

 

kosmos rodnar

supernovan ler

insikterna djupnar

 

natt och dag möts

drömmen artikulerar

allt svagare bleknar...

 

mystikens vidunder

verklighetens kaos

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-12-30 11:52



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Jag tänker på vilket under det är, allt som pågår i naturen, ständigt, och hur finurligt allt är konstruerat där för att fylla olika funktioner ner på mikrokosmosnivå! Mystik, sannerligen! men har svårare att se kaoset, det skapas väl snarare av människan när vi går in och stör de ekologiska systemen?

Bra och tänkvärd dikt hursomhelst, och som satte igång både fantasi och tankeverksamhet!
2022-01-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
I sång och dikt
få till det man vill
ligger naturen nära
som vår vackraste
stjärna, som oss vill
lära, det "dära" skrivna
inte hos skrivaren ska
stanna utan rakt ut
till lyssnaren ska bära
och lyckas man då har
man nå´t nå´n ära...
2022-01-01

  Sparvögat VIP
Så vackra ord som talar i din vidunderligt sköna bild…
2021-12-31

  alicja lappalainen VIP
SER DIN DIKT I FÄRGER
2021-12-31

  Niliboy
Mycket vacker dikt, här finns möjligheter!
2021-12-30

  Susen VIP
En dikt som växer fram på ett kreativt vis, helt utan kaos. Mycket bra skrivet
2021-12-30

  Elinor Sörensson VIP
Tycker mycket om denna text.
Talar till mig på djupet på ett
sätt som sker för sällan.

Och som alltid en fantastisk
bild.
2021-12-30

  Öknens Ros VIP
Ett kaos som uppvisar kosmisk kreativitet.
Jättefin bild!
2021-12-30

    Sefarge VIP
Klarögd inspirerande skrivelse
Som inger hoppfull
skapelsekraft.
Bravo!
;)
2021-12-30

  Maria Sundelin VIP
Ur drömmar föds kreativitet
2021-12-30

  Lottie Ålhed VIP
En rörlig dikt som belyser det vidunderliga och kaotiska på samma gång. Fint sammansatt i olika skikt.
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP