Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Renar renar renlav ren lav


en ort in i berget borrad

så att orden kan dela sig

orden sjunger igenom det

ljuden sjunger ekande fram

ord delade i berget framförs

 

kontemplationen nära orden

hur de når mig liksom ljuden 

innifrån sipprar de sakta ut

formas av bokstävernas magi

formler färdiga att trolla med

 

förvandlas till ett märkligt väsen

med listiga lustiga flödande spröt

utskott av sinnen som ristar i ark

breder ut meningar likt skira skott

pennetrerande verklighetens rum

 

en ort igenom berget är borrad

ord flödar ohämmat genom det

berget smälts sakta ned till järn

orten fylls med vilsna meningar

renarna betar lav på annan ort nu

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 230 gånger
Publicerad 2022-03-23 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP